Як допоможе інтернет-банкінг у відрядженні або на шопінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як допоможе інтернет-банкінг у відрядженні або на шопінгу

Фондовий ринок
704
Якщо ви часто буваєте за кордоном у справах або на відпочинку, онлайн канали банківського обслуговування стають для вас просто незамінними: адже не завжди є можливість зв’язатися з обслуговуючим банком телефоном. Сьогодні ми розповімо про те, як Інтернет-банкінг може полегшити життя і зробити шопінг за кордоном більш приємним.
Отже, ви знаходитеся далеко від батьківщини. Безумовно, вашим першим помічником з будь-якими покупками – чи то ранкова кава в готелі, чи сплата оренди авто, купівля продуктів або одягу – буде банківська картка.
Ми вже писали про те, що при розрахунках гривневою карткою за кордоном або на іноземних сайтах з України відбувається конвертація необхідної для купівлі суми гривень у валюту розрахунку. Про те, як це відбувається і які комісії стягують банки зі своїх клієнтів, ми детально розповідали у статті Як купувати за кордоном і на зарубіжних сайтах вигідно». Нагадаємо, що лідером за курсом і умов конвертації тоді став ПРАВЕКС-БАНК зі своєю картковою пропозицією «La Famiglia».
А тепер уявіть, що у вас з’явився особистий онлайн помічник, який в режимі реального часу 24 години на добу готовий:
• надати вам інформацію про залишок коштів на картці;
• допомогти оплатити покупки, не виходячи з вашого номера;
• поповнити ваш рахунок, якщо на картці бракує коштів;
• робити перекази з картки на картку;
• переглядати карту банкоматів і багато іншого…
Саме таким помічником і є Інтернет-банкінг. Зверніть увагу, що у більшості банків підключення та обслуговування Інтернет-банкінгу на даний момент здійснюється безкоштовно.
«Брати оплату за використання інтернет-банкінгу – це все одно, що брати гроші з клієнта за вхід у відділення банку – каже Тарас Кириченко, голова Правління ПРАВЕКС-БАНКУ – Навіщо клієнту платити за право обслуговувати себе самостійно? Це повинно бути для нього безкоштовно!».
Як допоможе інтернет-банкінг у відрядженні або на шопінгу
Тарас Кириченко, Голова правління ПАТКБ «ПРАВЕКС-Банк»
Отже, стягується оплата тільки в разі здійснення операцій в системі Інтернет-банкінгу. При цьому розмір комісій за операції поповнення власного рахунку, переказу коштів за вказаними реквізитами, на іншу картку або переказів р2р – у різних банків різний.
Так, за даними дослідження «Простобанк Консалтинг», більшість банків не знімають плату за здійснення переказу клієнтом коштів між власними рахунками. Середній тариф на переказ коштів в межах банку (на рахунки інших клієнтів) становить 0,2% від суми платежу. Найдорожче обходяться платежі в інші банки – в середньому 0,5% від суми.
При цьому необхідно врахувати, що на ринку є пропозиції, де безкоштовно здійснюються не тільки підключення та обслуговування Інтернет-банкінгу, але і всі вищезазначені платежі. Серед них: Альфа банк, Піреус Банк, Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк та вже згаданий вище ПРАВЕКС-БАНК (пропозиція для власників карток «La Famiglia, р2р-переказ з яких на будь-яку іншу картку банку теж здійснюється безкоштовно).
Крім тарифів і цін, при виборі Інтернет-банкінгу необхідно також звернути увагу на:
• безпеку пропонованої системи;
• функціональність (додаткові можливості – відкриття та супровід депозитів онлайн, можливість створювати шаблони платежів, здійснювати регулярні платежі, подавати заявки на кредити і кредитні картки, управляти налаштуваннями карт і багато іншого)
• зручність і простотк інтерфейсу.
За матеріалами:
Правекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас