Дрони Natilus скоротять вартість повітряних вантажоперевезень удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрони Natilus скоротять вартість повітряних вантажоперевезень удвічі

Технології&Авто
628
Американський стартап Natilus розробив величезний безпілотний літальний апарат, який зможе зробити транспортування вантажів дешевшим і швидшим. Розробники запевняють, що безпілотник знизить витрати на авіаперевезення в два рази і зможе перевозити вантаж вагою понад 90 тонн.
Авіаперевезення набагато дорожчі, ніж транспортування морем, тому багато компаній, як і раніше, перевозять вантажі на повільних суднах, а не швидких літаках. Однак, стартап Natilus вважає, що безпілотники можуть вирішити цю проблему, пише Engadget.
Natilus спроектував 60-метрові (приблизно розміром з Boeing 777) безпілотники, які зможуть перевозити вантаж вагою понад 90 тонн. Крім того, такі літальні апарати зможуть зменшити у два рази витрати на авіаперевезення за рахунок того, що в них не буде екіпажу, а також завдяки підвищенню ефективності використання пального. Дрони призначені для посадки на воду і розвантаження товарів у морському порту.
Цього літа зменшений прототип довжиною 9 метрів буде тестуватися в околицях Сан-Франциско. Якщо експеримент пройде успішно, то команда перейде до створення повномасштабного прототипу, пише FastCompany.
Найбільші проблеми у стартапу — фінансові. Поки весь штат компанії складають 3 людини, і проект має менше мільйона доларів. Проте, розробники сподіваються, що зможуть змінити ринок вантажоперевезень і зробити транспортування товарів дешевшим і швидшим. У світі дрони поки що застосовуються лише для доставки зовсім невеликих вантажів. Подібні експерименти вже пройшли в США, Австралії, Великобританії, Франції і Канаді.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас