Компанія Tesla стала коштувати дорожче, ніж Ford — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Tesla стала коштувати дорожче, ніж Ford

Фондовий ринок
1375
Ринкова вартість Tesla склала $45,47 млрд і вперше перевищила капіталізацію автомобільного гіганта Ford. За останні два роки вартість найбільшої американської автомобільної компанії впала майже на третину, тоді як фінансове становище Tesla стало поліпшуватися.
За даними Google Finance, ринкова оцінка Ford склала $45,35 млрд, а капіталізація Tesla на $0,12 млрд більша. Це дивно, оскільки за більшістю економічних показників Ford у багато разів перевершує Tesla. Приміром, автомобільний гігант продає тільки в США в 30 разів більше автомобілів, ніж компанія Ілона Маска по всьому світу.
Однак за останні два роки вартість Tesla зросла з 41%, тоді як капіталізація Ford впала на 29%. Прибуток і збитки у двох американських компаній також значно різняться, причому на користь автомобільного гіганта. У 2016 році збиток Tesla склав $680 млн, тоді як Ford отримала чистий прибуток у розмірі $4,6 млрд.
Великі автовиробники випускають приблизно по мільйону автомобілів за квартал, а Tesla поки не вдалося зробити навіть 100 000 електромобілів за рік.
Проте всі ці економічні показники не мають значення при підрахунку капіталізації виробника електрокарів, вважає редактор Electrek Фред Ламберт. На відміну від Ford і інших гігантів ринку, Tesla не можна вважати тільки автомобільною компанією. Придбання стартапу з встановлення сонячних панелей SolarCity, встановлення систем зберігання енергії по всьому світу і розробка сонячної черепиці доводять, що Ілон Маск дійсно планує побудувати енергетичну компанію повного циклу — від виробництва до споживання.
Tesla хоче, щоб покупці не тільки купували транспортні засоби, але і забезпечували їх енергією від сонячних панелей, зберігали б надлишки в системах Powerpack і Powerwall і заряджали б автомобілі на станціях Supercharger. Ламберт порівнює Tesla з автомобільною компанією, яка також володіє нафтовим бізнесом, у тому числі НПЗ і заправками. Тому і коштує вона дорого.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас