Китай спрямує $22 млрд на виробництво мікрочіпів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай спрямує $22 млрд на виробництво мікрочіпів

Технології&Авто
547
Холдинг Цінхуа, що займається створенням в КНР інфраструктури виробництва мікрочіпів, отримав 150 мільярдів юанів від Державного банку розвитку Китаю та національного інвестиційного фонду.
Точного призначення інвестицій холдинг Цінхуа Унігруп не називає, але повідомляє в прес-релізі, що кошти підуть на підвищення конкурентоспроможності країни в галузі напівпровідників.
Останнім часом у холдингу Цінхуа зросли видатки — в січні він інвестував $30 млрд на нову фабрику з виробництва пам’яті DRAM і 3D NAND в Нанкіні, а ще $4,3 млрд пішли на будівництво технопарку для іноземних фахівців, які приїдуть працювати в Нанкін.
Китай всіма силами намагається позбутися технологічної залежності від іноземних виробників мікрочіпів, таких як Intel або Qualcomm, найбільших гравців на ринку країни. Ці спроби почали турбувати уряд США. У нещодавній доповіді АНБ говориться, що збереження лідируючого положення на ринку напівпровідників — питання національної безпеки. І що субсидії Китаю можуть знизити ціни на мікрочіпи і позбавити Штати частки ринку.
Поки що китайські напівпровідники на 1-2 покоління відстають від лідерів. Однак холдинг Цінхуа, що володіє компаніями Spreadtrum Communications (процесори для смартфонів) і RDA Microelectronics (мобільні технології) має намір змінити це положення справ, пише ITNews.
Починаючи з наступного року, GlobalFoundries, один з найбільших американських виробників мікроелектроніки, вкладе в будівництво фабрики мікрочіпів в китайській провінції Ченду $10 млрд. Там будуть виробляти дешеві чіпи для смартфонів, автомобілів та інтернету речей.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас