Apple запатентувала екранний сканер відбитків пальців (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запатентувала екранний сканер відбитків пальців (фото)

Фондовий ринок
553
Компанія отримала патент на “ультразвуковий сканер відбитків пальців” – технологію, що дозволяє зчитувати унікальний малюнок папілярних ліній в будь-якій точці сенсорного дисплея.
У тексті документа наголошується, що компанія не тільки планує відмовитися від окремого сенсора, але і зробити так, щоб сканер повністю зливався з дисплеєм, при цьому користувачу буде простіше з ним працювати.
Apple запатентувала екранний сканер відбитків пальців (фото)
Сьогодні в iPhone датчик для зняття відбитків пальців розташовується в головній кнопці Home. Перенесення дактилоскопічного блоку в зону екрану забезпечить додаткову свободу при проектуванні конструкції смартфона. Виробник може повністю відмовитися від фізичних органів управління на лицьовій стороні корпусу.
У патенті зазначено, що вбудований в дисплей ультразвуковий сканер відбитків може бути корисним для більш швидкої аутентифікації, зокрема якщо «пальці користувача будуть мокрі, забруднені або нести шматочки їжі». При цьому на точність сканування не впливатиме сила, з якою користувач буде прикладати палець до екрану.
Реалізація такої можливості в гаджетах дозволить виконати давню мрію директора з дизайну Apple Джонатана Айва: випустити iPhone з екраном, що покриває всю передню поверхню смартфона. Відзначимо, що, за чутками, на майбутній рік Apple запланувала радикальну зміну зовнішності флагмана.
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Apple встановить на новий iPhone новий вид захисту.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас