Україна в квітні планує відновити експорт е/е до Молдови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в квітні планує відновити експорт е/е до Молдови

Енергетика
247
Україна в квітні 2017 року планує відновити експорт електроенергії в країни СНД, поставивши в Молдову 90 млн кВт-год.
Згідно з оприлюдненим на сайті міністерства енергетики та вугільної промисловості прогнозним балансом ОЕС України на квітень 2017 року, експорт електроенергії в країни Східної Європи запланований на рівні 400 млн кВт-год, в т. ч. з “Бурштинського енергоострова” – 300 млн кВт-год, до Польщі – 100 млн кВт-год.
Реальність поновлення постачання е/е в країни СНД при поточних цінах на внутрішньому ринку країни стала можливою після прийняття 20 березня Радою ОРЕ рішення про продаж на експорт (але не через виділений енергоострів – Ред.) виробленої на українських АЕС е/е, не затребуваної в ОЕС України.
В експортну ціну закладена вартість атомної електроенергії згідно з чинним тарифом, витрати НЕК “Укренерго” на диспетчерське управління та використання мереж, дотаційні сертифікати.
Експорт електроенергії буде здійснюватися за графіком з розбивкою на базову і змінну потужність на щомісячній основі. Базова потужність графіка буде покриватися, виходячи з прогнозного мінімального навантаження блоків АЕС, не затребуваного для ОЕС України, і буде визначатися НЕК “Укренерго” на підставі наданих “Енергоатомом” на щомісячній основі даних про резервну потужність енергоблоків АЕС.
Змінна частина графіка експорту електроенергії буде покриватися іншою генерацією за ціною, яка формується діючими правилами ОРЕ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас