Кабмін ініціює скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання е-декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання е-декларації

Казна та Політика
553
У Кабінеті міністрів України планують розробити законопроект про скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання електронної декларації протягом 10 днів, а також готові перезавантажити склад Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на засіданні Кабміну сьогодні.
“Що стосується 400 тис людей, які зараз є заручниками (ситуації – ред.)… Ми готові спільно з Кабінетом міністрів швидко розробити необхідні зміни в законодавство… Всі, хто не мав такої можливості – подати декларації, але подав чернетки – нам потрібно буде просити парламент, щоб він для цих людей фактично ввів скасування кримінальної відповідальності і дав можливість їм подати декларації протягом ще 10-ти днів, умовно кажучи”, – сказав Петренко.
При цьому він закликав НАЗК поштою проінформувати декларантів про те, кому закон дозволяє подати е-декларації до 1 травня. Крім того, міністр виступив за проведення незалежного аудиту НАЗК. “Я виступаю за те, щоб в законі було прописано швидкий дуже конкурс щодо перезавантаження (НАЗК – ред.). Я повністю підтримую прем’єра – потрібно мати сміливість, якщо ти не здатний виконувати свою місію, а не звинувачувати всіх, що тобі заважають”, – сказав Петренко.
Міністр юстиції також заявив, що колегіальність НАЗК була помилкою. “Наша пропозиція – оперативно, на базі вже створеної робочої групи розробити зміни до закону… Я вважаю, що це повинен бути орган з одноосібною відповідальністю”, – сказав він. На його думку, існуючі проблеми з системою подання декларацій виникли внаслідок “непрофесійності і випадковості” людей, призначених на керівні посади НАЗК.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що в разі, якщо через проблеми в роботі реєстру е-декларацій сотні тисяч людей не зможуть подати декларації, то Національна поліція не зможе відкрити і розслідувати таку кількість справ одночасно. У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що згоден з тим, що Мін’юст має розпочати таку роботу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас