У Мін'юсті роз'яснили, як можна змінити керівництво НАЗК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті роз'яснили, як можна змінити керівництво НАЗК

Казна та Політика
228
Єдиним легальним способом відставки керівників Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) є їхня добра воля, якщо такої не буде, то Верховна Рада прийме зміни до закону і фактично почнеться процес призначення нового керівництва агентства, пояснює міністр юстиції України Павло Петренко.
“Сьогодні прем’єр-міністр звернувся до членів НАЗК з тим, що їм слід чесно визнати свої помилки і в такій ситуації дійсно подати у відставку. На сьогоднішній день це може бути тільки їхня добра воля, тому що, відповідно до закону, уряд не має можливості звільняти цих осіб”, – сказав П.Петренко на брифінгу в середу в Києві.
Відповідаючи на питання про можливий легальний спосіб відставки керівництва НАЗК міністр нагадав, що коли приймався закон про НАЗК, то передбачалася незалежність цього органу, так само як і відповідальність і нормальна робота агентства як колегіального органу.
“Ми побачили колегіальну безвідповідальність. Способом легальної відправки у відставку, якщо вони (керівництво НАЗК – Ред.) добровільно цього не зроблять, буде оперативне прийняття в парламенті змін до закону, який визначить нову структуру керівних органів НАЗК і запустить процес призначення через конкурс фактично його нового керівництва”, – сказав він.
Разом з тим, за словами міністра, в держслужбі повинні існувати цивілізовані правила: особа або група осіб, які не впоралися з поставленими завданнями, повинні чесно це визнати і понести хоча б мінімальну відповідальність шляхом виходу у відставку.
“Якщо члени НАЗК, які обиралися на конкурсі, ще не готові до цього і не стали настільки дорослими в хорошому сенсі цього слова, тоді парламент прийме відповідну зміну в закон. Напевно їм (членам НАЗК – Ред.) хочеться ще трошки отримати по 100 тис. грн зарплати”, – додав він.
Раніше в середу на засіданні Кабміну прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував роботу голови НАЗК Наталії Корчак і порадив усім членам НАЗК написати заяви про відставку через проблеми в роботі реєстру електронних декларацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас