Компанія Westinghouse Electric розпочала процедуру банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Westinghouse Electric розпочала процедуру банкрутства

Фондовий ринок
735
Таке рішення схвалила рада директорів материнської корпорації Toshiba. Обслуговуюча атомні електростанції американська компанія Westinghouse Electric оголосила себе банкрутом.
“Таке рішення схвалила рада директорів материнської корпорації Westinghouse Electric – японської Toshiba. Позов подадуть відповідно до 11-ї глави Кодексу Сполучених штатів про банкрутство, що дозволить Toshiba обмежити ризик майбутніх збитків в Westinghouse”, – йдеться в повідомленні. Згідно з іфнормацією видання, Toshiba вирішила збанкрутити Westinghouse Electric через збитки в майже 7 млрд доларів. Процедура банкрутства збільшить збитки приблизно до 9 млрд доларів. Westinghouse – історична компанія, яка була великим промисловим конгломератом, що змінив світ в кінці 19-го і на початку 20-го століть. Його засновник і винахідник Джордж Вестінгауз був ключовим прихильником використання змінного електричного струму, який як і раніше використовується в усьому світі. Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, що три компанії були зацікавлені в будівництві в Україні заводу з виробництва тепловиділяючої збірки (ТВЗ) для Атомних електростанцій.
Серед них була і компанія Westinghouse. За його словами, в 2016 році з 13 поставок палива для українських АЕС чотири поставки здійснила компанія Westinghouse, а в подальшому українська атомна енергетика планувала повністю перейти на паливо цієї компанії.
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас