Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову РФ до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову РФ до України

Казна та Політика
4277
Високий суд Лондона в середу схвалив прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на 3 млрд доларів. Про це йдеться в рішенні суду.
Суддя відкинув всі аргументи української сторони, в тому числі зняв з РФ звинувачення в політичному тиску на Україну.
Київ має намір оскаржувати рішення Високого суду Лондона.
Суд дав дозвіл на подачу апеляції. Як пояснювали раніше в Міністерстві фінансів України розгляд апеляції може зайняти ще близько року.
Як відомо, мета України в цьому судовому процесі – визнати недійсним договір, за яким РФ видала Україні кредит. Київ не має на меті позбутися виплати боргу, однак наполягає, що кредит буде погашений після повернення Росією анексованого Криму та відшкодування збитків від війни.
Україна отримала від РФ кредит в 3 млрд доларів при президенті Вікторі Януковичі в грудні 2013 г. Усього Росія планувала видати Україні 15 млрд доларів кредиту, проте до того, як розгорілися ключові події Революції гідності, виділити встигли тільки перший транш.
Київ наполягав на визнанні боргу комерційним з його подальшою реструктуризацією і списанням частини заборгованості. У свою чергу Росія відмовилася від реструктуризації на умовах, прийнятих приватними кредиторами України, і зажадала визнати борг державним.
МВФ визнав суверенний характер боргу, але зберіг можливість продовження фінансування України, незважаючи на дефолт по цьому боргу.
У грудні 2015 року український уряд запровадив мораторій на виплату боргу за вказаними єврооблігаціями.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас