Суд дозволив Генпрокуратурі провести виїмку документів в 5 банках у справі про махінації з купівлею ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив Генпрокуратурі провести виїмку документів в 5 банках у справі про махінації з купівлею ОВДП

Фондовий ринок
538
Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі провести виїмку документів в Державному Ощадному банку, Державному експортно-імпортному банку, Укргазбанку, ОТП Банку і банку “3/4” (всі – Київ) у справі про махінації з купівлею облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) .
З жовтня 2016 року Генеральна прокуратура проводить розслідування у справі про махінації з купівлею ОВДП.
За даними слідства, посадові особи Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, Національного банку, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, діючи за попередньою змовою з посадовими особами Розрахункового центру Української фондової біржі, Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку, із залученням посадових осіб Фідобанку, Експобанку, Укрбізнесбанку, Автокразбанку в 2011-2013 році сприяли низці компаній-нерезидентів у придбанні ОВДП, завдавши держбанкам збитків на 500 млн гривень.
17 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідчого Генпрокуратури і надав дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що містять банківську таємницю, які знаходяться у володінні 5 зазначених банків.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів заклав у проект державного бюджету на 2017 рік кошти від спецконфіскаціі активів колишнього Президента Віктора Януковича і його оточення на суму 1,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас