ВТБ не виключає трансформації української "дочки" в фінансову компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ не виключає трансформації української "дочки" в фінансову компанію

Кредит&Депозит
520
ВТБ не виключає як один з варіантів перетворення українського дочірнього банку – ВТБ (Україна) – на фінансову компанію, визначиться з його долею до кінця 2017 року, повідомив голова ВТБ Андрій Костін журналістам в кулуарах з’їзду АРБ.
“Є два шляхи: шлях продажу банку, шлях поетапного скорочення балансу, можливо, перехід його в фінансову компанію, зараз новий закон в Україні прийнятий. Подивимося (…) В цілому ми хотіли б до кінця року до одного з двох рішень прийти” , – сказав він, підкресливши, що ВТБ хоче провести “реально хорошу угоду” з українською “дочкою”.
ВТБ в Україні працює в нормальному режимі, не припиняв і не обмежував клієнтські операції і платежі, зазначив А. Костін.
Він висловив думку, що будь-яка угода з продажу активів в Україні зараз буде йти з дисконтом.
Група поки що не оцінила обсяг резервів, які належить достворити на українські підрозділи. Розмір резервів буде залежати від результатів роботи групи зі стягнення кредитів і реалізації отриманих застав, зокрема, нерухомості.
Угода з продажу іншої української “дочки” ВТБ – БМ банку – перебуває у фінальній стадії. “Там – на останній стадії. Вже йдуть якісь узгодження. Невелика угода”, – додав А. Костін.
Група не очікує, що може бути здійснено рейдерське захоплення українського ВТБ. “Ми не боїмося (рейдерського захоплення дочірнього банку – ред.), але таку можливість допускаємо”, – заявив А. Костін.
Він додав, що ВТБ скористається запропонованою ЦБ РФ можливістю відкласти на три роки створення резервів за операціями з українськими дочірніми банками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас