Amazon купує найбільший інтернет-магазин Близького Сходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon купує найбільший інтернет-магазин Близького Сходу

Фондовий ринок
619
Американський онлайн-рітейлер Amazon у вівторок оголосив про купівлю найбільшої платформи електронної комерції на Близькому Сході – Souq.com. Як очікується, угода дозволить Amazon вийти на близькосхідний ринок.
“Amazon і Souq.com виходять з однакових принципів: нами обома рухають інтереси клієнтів, винаходи і довгострокове мислення. Souq.com є піонером електронної комерції на Близькому Сході, який створив відмінні можливості шопінгу для своїх клієнтів”, – наводяться в прес-релізі американської компанії слова її старшого віце-президента Расса Грандінетті, який відповідає за роботу зі споживачами в міжнародних масштабах.
Місячна аудиторія Souq.com, що базується в ОАЕ, перевищує 45 млн відвідувачів. Платформа існує з 2005 року, крім ОАЕ, сайт широко відомий в Саудівській Аравії, Бахрейні, Омані, Кувейті, а також в Єгипті.
Як зазначає інтернет-видання Engadget, Souq.com відомий в галузі як “близькосхідний Amazon”. За даними інформованих джерел Engadget, сума угоди (офіційно вона не розкривається) становить близько $650 млн. Угода буде завершена до кінця 2017 року.
Чутки про можливе поглинання Souq.com ходили вже кілька місяців, при цьому вартість компанії оцінювалася різними джерелами по-різному, максимально – $1 млрд.
Amazon не була присутня в країнах Близького Сходу до оголошення про угоду з Souq, незважаючи на високий інтерес до цього ринку з 50 млн споживачів з досить високим наявним доходом і поки що низьким рівнем розвитку інтернет-торгівлі.
Поки невідомо, чи планує Amazon ребрендинг Souq, проте аналітики вважають такий крок малоймовірним: компанія зберегла назви сайтів Zappos, Twitch, IMDb після купівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас