Україна продала в Єгипет 5,5 млн тонн пшениці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продала в Єгипет 5,5 млн тонн пшениці

Аграрний ринок
318
У 2016 році в Єгипет з України було експортовано понад 5,5 млн тонн пшениці і 841 тис. тонн зерна олійних культур – це понад 12% всього українського експорту цих культур, – повідомив голова Держспоживслужби Володимир Лапа.
«Високо цінуємо наші торгові відносини з Арабською Республікою Єгипет. Ми дуже відповідально підходимо до фітосанітарного стану зерна, яке відправляється на експорт. Підтвердженням тому, зокрема, є прийом українських партій зерна при їх надходженні до Єгипту», – сказав чиновник на зустрічі з єгипетською делегацією, яка прибула в Україну з метою ознайомлення з вітчизняною системою фітосанітарного контролю.
За словами Лапи, ринок торгівлі зерновими з Єгиптом для України є пріоритетним.
«Єгипет є одним з основних імпортерів українського зерна. І ми розраховуємо, що відносини між Україною і Єгиптом матимуть продуктивне продовження», – цитує голову відомства його прес-служба.
Лапа також подякував єгипетським колегам за рішення про лібералізацію фітосанітарних вимог при експорті зерна, зокрема щодо визначення допустимих норм вмісту ріжків і насіння амброзії в зерні зернових і бобових культур, яке експортується до Арабської Республіки Єгипет.
«Ухвалення такого рішення дозволить реалізувати наші відносини в більш зрозумілому і прогресивному руслі, а також це дозволить нам задовольнити потреби єгипетського ринку українським зерном», – додав він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас