Суд ЄС визнав законними санкції проти "Роснєфті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ЄС визнав законними санкції проти "Роснєфті"

Фондовий ринок
328
Європейський суд у Люксембурзі визнав санкції ЄС проти російської держкомпанії “Роснєфть” обгрунтованими, передає агентство Bloomberg з посиланням на рішення суду.
“Роснєфть” подала позов до влади Великобританії про правомірність секторальних санкцій ЄС, введених проти Росії в 2014 році. На думку “Роснєфті”, Великобританія трактувала їх занадто широко, що призвело до додаткових невиправданих обмежень для роботи компанії на міжнародних ринках.
Однак в січні 2015 року Високий суд Лондона направив позов “Роснєфті” в Суд ЄС, бо російська компанія оскаржувала постанови Євросоюзу і у британського суду немає повноважень виносити рішення про їх правомірність. “Роснєфть” також оскаржує санкції ЄС безпосередньо в Європейському суді загальної юрисдикції (другому за значимістю в ЄС після Європейського суду), проте розгляд за цим позовом відкладено до тих пір, поки не буде прийнято рішення Європейського суду за позовом, поданим до Великобританії.
“Роснєфть” оскаржує європейські санкції щодо нафтового сектора, які обмежують постачання товарів і послуг для використання в арктичних, глибоководних і сланцевих пошуках і у виробництві нафти в Росії, а також положення про цінні папери та кредитування, що обмежують надання фінансування і послуг з торгівлі акціями певним російським компаніям, в тому числі “Роснєфті”.
Позови в зв’язку з європейськими санкціями подали також “Газпром нєфть”, ВЕБ, Сбербанк і ВТБ. Справа “Роснєфті” проти Ради ЄС є першим ділом щодо оскарження санкцій, ініційованим російською компанією. У квітні минулого року “Газпром нєфть” і Сбербанк отримали з Європейського суду пропозицію відкласти розгляд їхніх справ щодо санкцій до винесення рішення за аналогічним позовом “Роснєфті”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас