У Нацбанку розповіли, чому вважають малоефективною заборону Росії на переказ грошей в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, чому вважають малоефективною заборону Росії на переказ грошей в Україну

Фінтех і Картки
1180
Національний банк вважає малоефективною заборону Росії на переказ грошей в Україну.
Про це в ефірі “Радіо Вєсті” повідомив директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу Сергій Ніколайчук.
“Якщо говорити про введену Росією заборону на грошові перекази, то ми вважаємо, що потенціал такого рішення дуже низький”, – сказав він.
Представник НБУ підкреслив, що дійсно значна частина переказів відбувалася через міжнародні платіжні системи.
“Якщо перекрити цей канал, то залишаються інші можливості перерахування. Існує переказ через банківську систему. Але він вимагає значного паперового оформлення. Потрібно відкрити рахунки в російському і українському банку. Друге – будуть неформальні канали працювати. І третій канал – переказ коштів через треті країни. Це звичайно може збільшити вартість переказу”, – підкреслив представник регулятора.
За його словами, якщо людина їде заробляти гроші в РФ, то вона буде шукати можливість і спосіб перерахувати гроші.
Нагадаємо, в жовтні 2016 року Україна розширила санкції щодо Росії, заборонивши діяльність на своїй території ряду російських платіжних систем.
Під санкції потрапили платіжна система “Колібрі”, якою управляє Сбербанк Росії, “Золота корона” (РНКО “Платіжний центр”), “Юністрім” (банк “Юністрім”), “Міжнародні грошові перекази Лідер” (НКО АТ “Лідер”), Anelik (банк “Анелік РУ”), Blizko (Связь-банк).
У свою чергу Державна Дума Російської Федерації на пленарному засіданні прийняла в третьому, остаточному, читанні закон, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.
Національний банк констатує, що за 9 місяців 2016 року 96,5% всіх приватних грошових переказів з Росії (730,9 млн) проходили через міжнародні платіжні системи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас