МВФ схвалив прогнози НБУ за наслідками блокади на Донбасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив прогнози НБУ за наслідками блокади на Донбасі

Казна та Політика
706
Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалив і взяв за основу уточнені в зв’язку з блокадою Донбасу макроекономічні прогнози, які передав Національний банк України (НБУ). Про це повідомив директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук в ефірі “Радіо.Вєсті”.
“Фактично ми надали експертам фонду свої оцінки щодо макроекономічних ефектів блокади. Ми надали оцінки нового макроекономічного прогнозу, які потім були опубліковані. І фактично ми обговорювали ці прогнози з експертами фонду, і на робочому рівні вони погодилися з нашою аргументацією… і взяли за макроекономічну основу наші цифри”, – заявив Ніколайчук.
Як повідомлялося, 21 березня НБУ погіршив економічні прогнози через блокаду на Донбасі. Зокрема, Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП на 2017 рік. “Однак вплив блокади на обмінний курс гривні буде обмеженим. Погіршення ситуації з платіжним балансом в першу чергу буде відображатися на обсягах чистої купівлі валюти на ринку для поповнення резервів”, – додали в НБУ.
Як відомо, питання України, призначене до розгляду на 20 березня, зникло з порядку денного засідання ради директорів МВФ. Тепер порядок денний розписаний до 31 березня, і України в ньому немає. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що перенесення спричинене зміною економічної ситуації в країні через блокаду на Донбасі і стало новим викликом для влади.
Для відновлення роботи Національний банк України (НБУ) і Мінфін повинні були оновити прогнози з урахуванням ефекту торгової блокади.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас