Британський регулятор запросив інформацію у банків у справі про відмивання грошей з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський регулятор запросив інформацію у банків у справі про відмивання грошей з РФ

Світ
200
Управління з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (Financial Conduct of Authority) направило запити до найбільших банків, які, можливо, були використані в схемі з відмивання грошей з Росії, пише Financial Times.
Royal Bank of Scotland в понеділок повідомив, що отримав такий запит, “як і інші банки”, передає агентство Bloomberg. Аналогічні листи від регуляторів банк отримав і в інших країнах, де він веде банківську діяльність.
Інші британські кредитні організації поки не коментували питання про отримання запитів.
Газета Guardian опублікувала минулого тижня відомості про використання провідних британських банків у схемі відмивання грошей з Росії, згідно з цими даними, через HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays, Coutts пройшли в рамках такої схеми майже $740 млн.
Відповідаючи на питання в парламенті, заступник міністра фінансів Великобританії Саймон Кірбі заявив, що регуляторні та правоохоронні органи серйозно ставляться до озвучених звинувачень і вивчать їх.
В інтерв’ю Guardian глава Національного кримінального агентства (National Crime Agency, NCA) Девід Літтл сказав, що у нього викликають занепокоєння гроші, що приходять до Великобританії з Росії, позаяк “ми не знаємо, звідки вони йдуть”. “Для встановлення цього у нас немає достатньої співпраці (з російською стороною)”, – сказав він.
Згідно з документами, які вивчили журналісти британського видання, в рамках схеми з Росії було виведено в 2010-2014 роках майже $20 млрд, однак сума може досягати і $80 млрд.
Найбільшим “транзитним пунктом” в цій схемі серед британських банків HSBC, випливає з публікації видання: через кредитну організацію, в першу чергу через її відділення в Гонконзі, пройшло $545 млн. Через RBS пройшло $113 млн, через Coutts – близько $33 млн.
Всього у вивченні схеми “всесвітньої пральні” брали участь понад 60 журналістів з 32 країн, які свого часу працювали також над підготовкою “панамських досьє”, розкрили причетність багатьох відомих політиків, бізнесменів, спортсменів та інших осіб до використання офшорних схем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас