Перший пішов: У Сбербанку кажуть, що знайшли покупця на українську "доньку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший пішов: У Сбербанку кажуть, що знайшли покупця на українську "доньку"

Кредит&Депозит
3427
Консорціум інвесторів придбає 100% акцій ПАТ «СБЕРБАНК» (Україна), яке є дочірнім банком ПАТ Сбербанк.
Про це повідомляють в самій фінустанові.
“У Консорціум увійдуть Норвік Банк (Латвія) і білоруська приватна компанія. Відповідний юридично зобов’язуючий договір підписаний сьогодні (27.03.2017 – ред.). Закриття угоди очікується в першому півріччі 2017 роки після отримання схвалень угоди фінансовими і антимонопольними регуляторами відповідних юрисдикцій, включаючи Латвію і Україну “, – відзначають в повідомленні.
Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв.
«Придбаний банк має прекрасну інфраструктуру: в його платформу попереднім власником – Сбербанком РФ – були вкладені сотні мільйонів доларів. Це солідну підставу для розвитку і якісного зростання проекту. Мій досвід підказує, що, прийнявши рішення про участь в ньому, всі учасники консорціуму роблять дуже далекоглядну і вигідну інвестицію, а самому банку це дозволить зробити великий крок вперед і реалізувати багато передових проектів не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах Європи», – прокоментував Саїд Гуцерієв.
Як запевняють в ПАТ «СБЕРБАНК» (Україна), банк має необхідні кошти для виконання зобов’язань перед приватними і корпоративними клієнтами.
“Прискорена продаж банку призведе до фіксації збитку за вкладами в капітал дочірнього банку, який відіб’ється в звітності ПАТ Сбербанк по РСБУ. У той же час на рівні консолідованої звітності Групи Сбербанк вплив угоди на звітність по МСФО не буде матеріальним”, – говорять в Сбербанку.
Нагадаємо, основним акціонером AS Norvik Banka є громадянин Великобританії Григорій Гусельников. AS Norvik Banka сьогодні на 7-му місці в Латвії за величиною активів і на першому місці в країні за розміром філіальної мережі. Послугами банку користуються понад 150 тисяч клієнтів.
ПАТ «СБЕРБАНК» (Україна) 6-ий за величиною банк країни. Активи – близько $2,2 млрд. Мережа банку – більш ніж 150 відділень. Послугами банку користується майже 1 млн клієнтів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас