Відділення "Сбєрбанку" розблокують, щоб вкладники забрали свої кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відділення "Сбєрбанку" розблокують, щоб вкладники забрали свої кошти

Кредит&Депозит
2205
Політична партія “Національний корпус” вирішила на короткий термін розблокувати відділення російського “Сбєрбанку”.
Про це йдеться у заяві НК.
У повідомленні наголошується, що “блокада кривавого російського капіталу успішно досягла завершення першого стратегічного етапу”.
“Під тиском вуличних протестів офіційно заборонено здійснювати будь-які зовнішні фінансові операції російських банків в Україні на користь пов’язаних із ними осіб, зокрема, виводити капітал в РФ. Відтепер російським резидентурам стане набагато важче перекачувати кошти з української економіки в російську”, – йдеться у заяві.
“Втім, Національний Корпус не має наміру зупинятися на досягнутому. Ми оголошуємо про підготовку наступного етапу банківської блокади. Її масштаби розширяться до повного припинення роботи всіх філій “Сбєрбанку Росії” в Україні”, – повідомляє прес-служба.
“Ми на короткий час розблоковуємо відділення російських банків, розуміючи, що вкладниками у них, зокрема, стали звичайні громадяни. Проте, звертаємось до них проявити національну солідарність із нашим спільним фронтом боротьби з агресором й водночас врятувати свої кошти”, – повідомили у НК.
Як зазначається, масове закриття депозитів українців в окупаційних банках завдасть фінансового удару по агресору, а відкликання ліцензій Національним банком та націоналізація активів вивільнить кошти, яких бракує на відбудову зруйнованого українського Донбасу.
“Водночас ми застерігаємо владу не допустити продажу цих банків підставним посередникам через треті руки”, – заявили у НК.
“Разом із тим ми нагадуємо, що сприяння роботі “Сбєрбанку” в Україні має ознаки злочину, передбачені статтею 111 КК України (“державна зрада”). Відповідно вимагаємо у СБУрозпочати розслідувати діяльність голови НБУ Валерії Гонтарєвої та її клерків”, – йдеться у заяві.
У вівторок повідомлялося, що два відділення Сбєрбанку відновили роботу, три залишалися заблокованими.
Як повідомлялося раніше, президент затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п’яти банків з російським капіталом. Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.
12 березня у різних областях України активысти позаливали банкомати “Сбєрбанку” монтажною піною, а 14 березня у Києві замурували одне з відділень цього банку.
Пізніше замглави НБУ Катерина Рожкова звернулася до правоохоронних органів з проханням забезпечити безперебійну роботу відділень банків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас