Сьогодні в Парижі розпочалися слухання у справі Ощадбанку проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Парижі розпочалися слухання у справі Ощадбанку проти Росії

Світ
36
Ключовий етап у процесуальному провадженні щодо позову Ощадбанку до Російської Федерації в рамках двостороннього договору про захист інвестицій, який випливає з тотального знищення його інвестицій у Криму через незаконні дії Росії.
Сьогодні в Парижі розпочалися усні слухання у справі. До складу титулованого арбітражного Трибуналу входять: сер Девід Ей.Ар.Уільямс – королівський адвокат (головуючий), Суддя Чарльз Ен.Брауер і пан Х’юго Перезкано Діаз.
Від Ощадбанку у слуханнях беруть участь: Андрій Пишний – голова правління, Андрій Пожидаєв – директор департаменту реструктуризації заборгованості та стягнення, Ірина Мудра – начальник управління реструктуризації заборгованості, Ірина Кірєєва – заступник начальника управління реструктуризації заборгованості. Позицію Ощадбанку представляють зовнішні юридичні радники – компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP та українська юридична фірма «Астерс».
Слухання проходять у приміщенні Міжнародної торгово-промислової палати (ICC). Очікується, що вони триватимуть до трьох днів. Представники РФ відмовились від участі у слуханнях, хоча їх було належним чином поінформовано.
«Ощадбанк докладає всіх зусиль, щоб сформувати сильну позицію та повністю представити свій позов проти Російської Федерації. В матеріалах справи понад 4 тис. сторінок, а доказова база містить повне і аргументоване підтвердження юридичної позиції банку. Позов Ощадбанку – перший позов щодо втрати активів у Криму, який буде заслухано не тільки щодо юрисдикції, а також по суті та оцінці втрат», – прокоментував Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.
Сума вимог включає як вартість втрати активів, так і вартість втрати бізнесу, і становить понад 1 млрд. дол. США.
Після завершення усних слухань очікується, що Трибунал перейде до обговорення та прийняття рішення, що займе певний час.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас