ЗМІ дізналися про атаку північнокорейських хакерів на Всесвітній банк і ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ дізналися про атаку північнокорейських хакерів на Всесвітній банк і ЄЦБ

Кримінал
203
Пов’язані з КНДР хакери намагалися здійснити кібератаки на більш ніж 100 компаній і організацій по всьому світу, в тому числі на Всесвітній банк і Європейський центральний банк (ЄЦБ), повідомляє видання New York Times з посиланням на дані фахівців з кібербезпеки.
Список IP-адрес, наданий в розпорядження видання фахівцями, був отриманий при розслідуванні кібератаки на приблизно 20 банків Польщі в кінці минулого року. У списку опинилися центральні банки Росії, Венесуели, Мексики, Чилі та Чехії, а також приватні банки з США, Мексики Уругваю та інших країн.
Зловмисники вразили сайт фінансового регулятора Польщі. Якщо на сторінку заходили користувачі зі списку IP-адрес, на їхні комп’ютери починалася завантаження шкідливої ​​програми. Хакери, очевидно, намагалися вкрасти гроші з польських банків і інших фінансових установ. За даними слідства, кібератаку вдалося швидко відбити і уникнути втрати коштів з рахунків.
За оцінкою фахівців компанії Symantec, за кібератаками на польські банки могла стояти та сама група хакерів, що викрала 81 млн доларів з рахунку Федерального резервного банку Нью-Йорка в Бангладеш.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас