У Британії банки збираються перевірити на стійкість до економічних шоків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії банки збираються перевірити на стійкість до економічних шоків

Фондовий ринок
103
Банк Англії в понеділок опублікував сценарії, за якими він буде проводити стрес-тести семи найбільших фінансових інститутів країни.
Вони будуть складатися з двох частин. Короткостроковий стрес-тест перевірить стійкість банків до різкого падіння курсу фунта стерлінгів і цін на житлову нерухомість на тлі підвищення процентних ставок. В рамках довгострокового сценарію буде оцінена здатність фінінститутів справлятися з тривалим погіршенням прибутку через слабке зростання і посилення конкуренції.
The Financial Times називає нинішні стрес-тести найжорсткішими за весь час їх проведення.
“Ризики фінансової стабільності будуть залежати від впорядкованості адаптації до нових відносин між Сполученим Королівством та Європейським союзом, – наголошується в повідомленні Банку Англії. – ЦБ буде контролювати плани на випадок непередбачених обставин для пом’якшення ризиків для фінансової стабільності на тлі цього процесу”.
Британський ЦБ очікує, що всі банки, які будуть проходити тестування, зможуть виконати мінімальні вимоги до коефіцієнта достатності капіталу першого рівня (CET1), який в середньому в 2016 році становив 6,5%.
Нинішні сценарії припускають, зокрема, падіння світової економіки на 2,4%, британського ВВП – на 4,7%, курсу фунта стерлінгів – на 27% до основних світових валют (в парі з доларом США – до $0,85 за фунт), вартості житлової та нежитлової нерухомості у Великобританії – відповідно на 33% і 40%, цін на нафту – до $24 за барель.
Результати стрес-тестів будуть опубліковані в кінці року. У число банків, що перевіряються, входять Royal Bank of Scotland Group, Barclays, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Nationwide Building Society, Santander UK і Standard Chartered.
Крім того, в понеділок Банк Англії заявив, що Управління пруденційного регулювання почне перегляд стандартів споживчого кредитування в зв’язку з різким зростанням його обсягів останнім часом.
Обсяг незабезпечених кредитів підскочив більш ніж на 10% в четвертому кварталі 2016 року щодо того ж періоду роком раніше, за даними ЦБ.
Банк Англії відзначив, що стандарти кредитування “повинні ретельно контролюватися”, в зв’язку з чим наглядовий орган запустить процес перегляду практики кредитування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас