Єврокомісія схвалила злиття Dow Chemical і DuPont з кількома умовами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила злиття Dow Chemical і DuPont з кількома умовами

Фондовий ринок
235
Європейська комісія офіційно схвалила злиття двох хімічних гігантів, Dow Chemical Co. і DuPont Co., з дотриманням низки умов, які передбачають продаж активів.
Зокрема, ЄК наполягає на продажу більшої частини глобального бізнесу DuPont в сфері виробництва, а також розробки пестицидів. Крім того, Dow продасть низку активів в сфері виробництва продуктів нафтохімії. Компанії вже погодилися з вимогами регулятора.
“Пестициди є дуже важливою продукцією як для фермерів і споживачів, так і для екології. Ми прагнемо підтримати продуктивну конкуренцію в даному секторі, щоб компанії прагнули розробляти продукти, які будуть ще більш безпечними для людей і навколишнього середовища, – заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер. – Наше рішення націлене на те, щоб злиття Dow і DuPont не відбилося на ціновій конкуренції на ринку пестицидів і на інноваціях для підвищення безпеки та ефективності продукції”.
Компанії домовилися про злиття в єдину компанію з капіталізацією близько $122 млрд в грудні 2015 року. Очікується, що потім єдина компанія буде розділена на три незалежні вузькоспеціалізовані бізнеси, кожен з яких пройде лістинг на біржі. Перший сконцентрується на хімії для сільського господарства, включаючи гербіциди і ГМО, другий – на сировині і напівфабрикатпх, в тому числі різних пластмасах, третій – на продукції тонкого органічного синтезу, що використовується, наприклад, для сонячних батарей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас