Арешт рахунків КП "Київський метрополітен" - спланована диверсія, вважають в КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арешт рахунків КП "Київський метрополітен" - спланована диверсія, вважають в КМДА

Казна та Політика
449
Арешт рахунків КП “Київський метрополітен” є спланованою диверсією для дестабілізації одного з основних транспортних підприємств столиці, вважають у Київській міській державній адміністрації (КМДА) і сподіваються на санкції у відношенні ТОВ “Укрросслізінг”, на користь якого можуть стягнути 2 млрд грн.
“На наше глибоке переконання, це (арешт рахунків за рішенням Київського апеляційного господарського суду – ред.) схоже на чітко сплановану диверсію з метою дестабілізувати роботу одного з основних транспортних підприємств столиці”, – сказав керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко на брифінгу в понеділок у Києві.
Він зазначив, що арешт рахунків ставить під загрозу функціонування комунального підприємства, унеможливлює виплату заробітної плати співробітникам, а також належну експлуатацію і ремонт рухомого складу.
В.Бондаренко визнав, що боргові зобов’язання КП “Київський метрополітен” є, але не в тому обсязі, який визначив суд.
“Перш ніж оплачувати 2 млрд грн з кишені киян, ми повинні чітко розібратися в законності чи незаконності відповідної додаткової угоди”, – заявив чиновник.
“Місто сподівається на те, що Кабінет Міністрів України, і РНБО, і Генеральна прокуратура належним чином відреагують на звернення (Київської міської ради – ред.). Ми очікуємо можливість введення санкцій щодо цієї компанії і головне – не дати можливість безпідставно списати з рахунків комунального підприємства “Київський метрополітен” або міста 2 млрд грн”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас