ОПЕК може продовжити угоду про скорочення нафтовидобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може продовжити угоду про скорочення нафтовидобутку

Енергетика
166
Спільний комітет міністрів країн-учасниць ОПЕК і держав, що не входять в картель, рекомендував пролонгувати договір про скорочення видобутку нафти ще на шість місяців.
У документі також наголошується, що міністри задоволені ходом виконання віденських домовленостей. Після підписання пакту ціни на нафту перевищили $50/бар., проте зростання котирувань було зупинено збільшенням видобутку сланцевої нафти в Сполучених Штатах, які не є підписантами пакту 10/12.
Представники ОПЕК також відзначили, що поєднання ряду несприятливих факторів – сезонне зниження попиту, зупинка на техобслуговування великих НПЗ і зростання бурової активності в США – знизили ефективність дій ОПЕК і 11 держав-партнерів, спрямованих на зниження світових запасів нафти і стабілізацію ринку.
Крім того, на ціни тисне нестійка позиція учасників фінансових ринків, які розриваються між ставками на зростання вартості нафти і спробою позбутися «зайвих» довгих контрактів і опціонів.
Держави ОПЕК, які підписали віденський пакт, виконали його умови на 106%, заявив міністр нафти Кувейту Ассам аль-Марзук, виступаючи перед журналістами. Він висловив думку, що ринок нафти стабілізується до III кварталу поточного року.
Раніше високопоставлені представники ОПЕК заявляли про те, що баланс між попитом і пропозицією настане в II кварталі за умови дотримання підписантами віденських домовленостей всіх його умов.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас