Особливість закону про приватизацію в тому, що оцінку дає ринок - Білоус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливість закону про приватизацію в тому, що оцінку дає ринок - Білоус

Казна та Політика
176
Фонд державного майна передає в Кабінет міністрів, а потім в парламентські комітети новий законопроект, який спрощує процес приватизації.
“Прем’єр дав добро, ми запускаємо проект в Кабмін, потім комітети і голосування. Я б хотів випустити його з Кабміну за місяць. Хотілося б прийняти до літніх канікул”, – розповів Білоус.
За словами голови Фонду держмайна, після прийняття закону весь процес приватизації буде істотно спрощено. Державні компанії поділяться на дві категорії: великі і малі.
За розробленою Мінекономрозвитку методикою до великих компаній відносяться ті, де розмір активів перевищує 250 млн грн. “Великі будуть продаватися з радником, який вивчає попит, працює над умовами і рекомендує початкову ціну. Вона буде узгоджуватися з ФДМ і Кабміном”, – уточнив Білоус в інтерв’ю.
“Все інше – дрібниці і продається через електронний аукціон ПроЗорро або на якийсь інший платформі. Без людей. І без оцінки. Фішка цього закону в тому, що ринок буде давати оцінку”, – зазначив глава Фонду. Він підкреслив, що новий закон скоротить число регуляторних актів. Замість семи законів буде працювати один.
“Я прихильник фундаментальних реформ, а не побілити і пофарбувати. Цей закон дасть нам можливість в очах Заходу виглядати нормальними цивілізованими людьми. Ми нічого нового не придумуємо, просто адаптуємо досвід інших країн”, – додав Білоус.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас