Країни ГУАМ підписали протокол про взаємне визнання митних процедур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ГУАМ підписали протокол про взаємне визнання митних процедур

Казна та Політика
278
Країни-члени ГУАМ (Грузія – Україна – Азербайджан – Молдова) домовилися про взаємне визнання деяких митних процедур. Відповідний протокол підписали глави урядів країн-членів ГУАМ в понеділок, передають Українські Новини.
Міністри підписали протокол про взаємне визнання окремих результатів митних процедур щодо товарів і транспортних засобів, що переміщуються через державні кордони країн-членів ГУАМ.
За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, взаємне визнання митних процедур сприяє зростанню торгівлі між країнами.
“Також ми підписали протокол між нашими митними службами, який дозволить спростити митні процедури для забезпечення високої якості зони вільної торгівлі між нашими країнами”, – сказав Гройсман на брифінгу за підсумками засідання глав урядів країн-членів ГУАМ в Києві.
Гройсман розраховує, що підписані на засіданні документи дозволять повноцінно запровадити зону вільної торгівлі (ЗВТ) в рамках ГУАМ у 2017 році.
Зокрема були підписані протоколи між митними адміністраціями країн про визнання процедур і про координацію роботи ЗВТ.
За його словами, на засіданні також було досягнуто домовленості про активізацію співпраці в сфері розвитку транспортної інфраструктури в рамках ГУАМ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас