Єврокомісія планує запровадити єдиний дорожній збір в Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія планує запровадити єдиний дорожній збір в Євросоюзі

Світ
565
Європейська комісія планує запровадити єдиний дорожній збір в Європейському союзі, що спростить переміщення європейськими дорогами і позбавить автовласників необхідності платити мита на різних ділянках трас в країнах ЄС.
Єврокомісар з транспорту Віолета Булк заявила, що відповідний законопроект буде представлений в травні 2017 року, повідомляє Deutsche Welle.
Централізований дорожній збір, на думку Єврокомісії, націлений на те, щоб спростити пересування європейськими дорогами і позбавити водіїв необхідності зупинятися для оплати різних мит на різних ділянках трас в ЄС. Замість цього на території Євросоюзу буде централізовано сплачуватися єдиний дорожній збір, який власники транспортних засобів зможуть заплатити або за допомогою системи передоплати, або шляхом щомісячних відрахувань.
Сума дорожнього збору буде залежати від кількості пройдених кілометрів і від ступеня шкоди, який автомобіль завдає навколишньому середовищу, розповіла В.Булк в інтерв’ю газеті Welt am Sonntag. Доходи від зборів будуть перераховуватися в бюджет країн, дорогами яких проїхав автомобіль.
Єврокомісія розраховує на досягнення угоди з цього питання між державами-членами ЄС до кінця 2019 року.
Як повідомлялося, німецький Бундестаг в п’ятницю затвердив законопроект про введення дорожнього збору для легкових автомобілів на автобанах країни. Він зобов’язує власників транспортних засоби купувати наклейку на скло, що дозволяє користування німецькими швидкісними трасами і шосе. Ціна такої наклейки буде залежати від тривалості її дії, об’єму двигуна і екологічних характеристик автомобіля.
Витрати німецьким автомобілістам держава компенсує шляхом зниження щорічного автомобільного податку на відповідну вартості щорічної наклейки суму.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас