Пільгові резерви щодо українських "дочок" банків РФ будуть застосовуватися до операцій, здійснених до 15 березня 2017 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільгові резерви щодо українських "дочок" банків РФ будуть застосовуватися до операцій, здійснених до 15 березня 2017 р.

Казна та Політика
340
Російські банки зможуть протягом трьох років не збільшувати резерви за операціями з українськими дочірніми структурами, здійсненими до 15 березня 2017 року, випливає з інформаційного листа ЦБ РФ.
Документ оприлюднено на сайті Банку Росії і вступив в силу з моменту публікації.
Російські банки зможуть застосовувати пільговий режим резервування при оцінці кредитного ризику за операціями з контрагентами, що входять в банківську групу, зареєстрованими на території України, щодо яких запроваджено обмежувальні політичні та економічні заходи. Не збільшувати резерви банки зможуть з дати “виникнення надзвичайної ситуації”.
Раніше джерело, близьке до ЦБ РФ, повідомило “Інтерфаксу”, що російський регулятор трактує санкції України як надзвичайну ситуацію, дозволить російським банкам розстрочити на три роки створення резервів за українськими “дочками”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас