ЄС поставив ультиматум EasyJet, Ryanair і іншим британським авіакомпаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС поставив ультиматум EasyJet, Ryanair і іншим британським авіакомпаніям

Фондовий ринок
2426
Керівники Європейського Союзу вимагають від британських авіаліній, включаючи EasyJet і Ryanair, істотних поступок, якщо вони хочуть і далі працювати в континентальній Європі після виходу Великобританії з ЄС.
Авіакомпанії зможуть продовжувати працювати на європейських маршрутах (наприклад, Мілан-Париж) при виконанні однієї з двох умов: розміщення штаб-квартири на території континентальної Європи або передача контрольного пакету акцій громадянам або компаніям ЄС.
Якщо британські авіакомпанії погодяться на вимоги ЄС, це може помітно позначитися на їхній подальшій діяльності і економічній стабільності Великобританії. Авіаперевізникам може знадобитися масштабна реструктуризація, а Британія позбавиться значної кількості робочих місць, вважають експерти.
Перевезення за європейськими маршрутами є важливою складовою бізнес-моделі таких компаній, як EasyJet і Ryanair. Таким чином, щоб зберегти частку на ринку, вони можуть активніше інвестувати за межами Великобританії.
Деякі авіакомпанії вже почали шукати альтернативні місця розміщення штаб-квартир, а також способи передачі акції у власність європейським акціонерам, в тому числі за рахунок примусу британських акціонерів до продажу своїх часток. А EasyJet працює над створенням операційного підрозділу в ЄС з європейською ліцензією, але має намір зберегти головний офіс в Британії.
Інші авіаперевізники сподіваються, що Європейська комісія не буде занадто суворо стежити за дотриманням чинної авіаційної угоди. Однак перешкодою на шляху до взаємної угоди може стати намір прем’єр-міністра Великобританії Терези Мей вивести країну з-під юрисдикції Європейського суду, який відіграє ключову роль у врегулюванні конфліктів між сторонами.
У свою чергу, представники ЄС впевнені, що такі жорсткі правила дозволять авіаційній індустрії вийти з небезпечного становища, яке стало одним з наслідків рішення Великобританії залишити блок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас