У МАУ кажуть, що не мають фінансових відносин з Приватбанком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МАУ кажуть, що не мають фінансових відносин з Приватбанком

Фондовий ринок
226
Авіакомпанія “Міжнародні Авіалінії України” не мала і не має ніяких фінансових відносин з КБ “Приватбанк”.
Про це йдеться в прес-релізі МАУ.
“Авіакомпанія МАУ не мала і не має ніяких рахунків в “Приватбанку” і не має з банком ніяких відносин, крім технічної послуги інкасації каси МАУ в аеропорті Львова”, – йдеться в прес-релізі.
Раніше голова правління Приватбанку Олександр Шлапак в інтерв’ю ЕП заявив, що всі фінансові та бюджетні операції авіакомпанії МАУ були передані в аутсорсинг Приватбанку.
Як повідомлялося, авіакомпанія МАУ, яка заборгувала державі майже 300 млн гривень, хоче укласти з Мінінфраструктури мирову угоду.
За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, борг МАУ перед Державним фондом фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях становить 295,5 млн гривень.
“Центр протидії корупції” повідомляв, що з 1 січня 2014 року МАУ стягувала з кожного пасажира збір з відповідним цільовим призначенням, але в Фонд ці кошти не перераховувала. Цей збір може побачити в своєму квитку кожен пасажир, який літав МАУ.
МАУ пропонує вирішити суперечку з державою підписанням мирової угоди. Але компанія пропонує погасити лише 47 млн ​​гривень, а не всю суму боргу”, – повідомляв Омелян. За його словами, міністерство не пристане на таку пропозицію авіакомпанії.
Він також додав, що з березня 2016 року МАУ припинила стягувати з пасажирів цей збір у вигляді коду UD, проте квитки дешевше не стали, адже компанія прописала стягнення цих коштів з пасажирів в інші статті платежів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас