Адміністрація Трампа схвалила будівництво нафтопроводу, проти якого був Обама — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація Трампа схвалила будівництво нафтопроводу, проти якого був Обама

Світ
626
Адміністрація президента США Дональда Трампа дала дозвіл на будівництво нафтопроводу Keystone XL, анулювавши заборону, накладену попереднім президентом Бараком Обамою.
Як говориться в повідомленні компанії-оператора TransCanada, президентський дозвіл видав Держдеп США, що відповідає за перевірку доцільності проекту, оскільки він перетинає державний кордон США. Держдеп відзначає, що трубопровід має національну значимість з урахуванням економічних, екологічних і дипломатичних чинників.
Як написав у Twitter прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, пізніше в п’ятницю очікується заява Д. Трампа з цього питання.
Нафтопровід довжиною 1900 км зв’яже канадську провінцію Альберта з узбережжям Техасу, він розрахований на перекачування 830 тис. барелів нафти на добу, а його вартість оцінюється в $8 млрд.
Однак TransCanada досі потрібно узгодити маршрут відрізка трубопроводу через штат Небраска. Як повідомили в адміністрації Д. Трампа, завдяки проекту будуть працевлаштовані понад 13 тис. осіб. Однак раніше екс-держсекретар Джон Керрі заявив, що проект не буде сприяти економічному зростанню в країні, посилить її енергетичну залежність і відкриє потік “брудного палива”.
Один з указів Д. Трампа вимагає, щоб всі нові або ті, що розширюються, трубопроводи в США будувалися з максимальним використанням американської сталі. Однак TransCanada повідомила, що в проекті Keystone XL американської сталі не буде, оскільки матеріали вже закуплені – в основному в Канаді і Мексиці, пише AP.
Уряд Канади висловив задоволення рішенням Вашингтона. Природоохоронні організації, включаючи Greenpeace, пообіцяли продовжити боротьбу проти проекту Keystone XL.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас