Три російські банки отримають розстрочку на створення резервів в українських філіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три російські банки отримають розстрочку на створення резервів в українських філіях

Фондовий ринок
916
Центробанк РФ підтримає російські банки, що потрапили під санкції України. Центральний банк Росії планує дозволити російським банкам, філії яких потрапили під санкції України, формувати резерви на всі втрати за ризиками в розстрочку протягом трьох років.
Про це повідомляють російські ЗМІ.
Як повідомляється, розстрочку отримають українські філії Сбербанку, ВТБ і ВЕБ.
“Дійсно, Банк Росії у зв’язку з надзвичайною ситуацією, що склалася в результаті рішення влади України щодо “дочок” російських банків, що працюють на території цієї держави, планує дозволити російським банкам формувати резерви на всі втрати за українськими “дочками” в розстрочку протягом трьох років”, – цитують ЗМІ прес-службу ЦБ Росії.
Нагадаємо, 22 березня 2017 року Національний банк України ввів санкції проти “дочок” російських банків.
Згідно з постановою НБУ, банкам України заборонено проводити операції, які мають на меті, сприяють або можуть сприяти уникненню обмежень встановлених спеціальними економічними та іншими обмежувальними заходами (санкціями); порушують, сприяють або можуть сприяти порушенню обмежень, встановлених спеціальними економічними та іншими обмежувальними заходами (санкціями). Раніше президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО щодо санкцій проти російських банків з часткою держави, які працюють в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас