Головний ревізор ДФС попався на хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний ревізор ДФС попався на хабарі

Кримінал
1369
Співробітника ДФС затримали на хабарі в 270 тисяч гривень. Генеральна прокуратура України (ГПУ) спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України в м.Києві 24.03.2017 в порядку ст. 208 КПК України затримала Головного державного ревізора – інспектора Головного управління Державної фіскальної служби в м.Києві, після одержання неправомірної вигоди в сумі 270 тис. гривень.
Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Встановлено, що зазначений працівник ДФС з метою особистого незаконного збагачення вимагав та отримав від підприємства неправомірну вигоду в сумі 270 тис. гривень за сприяння в проведенні позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності та відображення в акті перевірки порушень податкового законодавства, які тягнуть за собою накладення мінімальних фінансових санкцій. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
Санкція вищезгаданої статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Нагадаємо, ГПУ створила робочу групу з питань проведення аналізу діяльності органів прокуратури та розробки системи оцінки якості роботи прокурора.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас