ДТЕК "Нафтогаз" сконцентрував 75% акцій "Нафтогазвидобування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК "Нафтогаз" сконцентрував 75% акцій "Нафтогазвидобування"

Фондовий ринок
211
ДТЕК Нафтогаз” придбав додаткові 15% акцій ПрАТ “Нафтогазвидобування”, збільшивши свою частку в ній до 75%, говориться в повідомленні компанії в п’ятницю
“Збільшення частки “ДТЕК Нафтогаз” в акціонерному капіталі підприємства – це свідчення нашої впевненості в перспективі підприємства і нафтогазової галузі України”, – наводяться в релізі слова генерального директора “ДТЕК Нафтогаз” Ігоря Щурова.
Він нагадав, що компанія вклала в розвиток “Нафтогазвидобування” понад 4 млрд грн, результатом чого стало збільшення видобутку природного газу в 3,2 разу.
“Ми маємо намір продовжувати розвивати “Нафтогазвидобування”, інвестуючи в освоєння надглибоких нафтогазових горизонтів – майбутнього українського газовидобутку”, – додав І.Щуров.
Згідно з річним звітом “Нафтогазвидобування” за 2015 рік, “ДТЕК Нафтогазу” належало 54,99997% акцій кіпрської “Фолукс Консалтинг Лімітед” – 14,99997% і нідерландської Salazie B.V. – 24,99997%.
ДТЕК Нафтогаз” – операційна компанія, яка відповідає за нафтогазовий напрямок в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. У портфель активів “ДТЕК Нафтогаз” входять 2 газодобувні підприємства – ПАТ “Нафтогазвидобування” і ТОВ “Нафтогазрозробка”, які ведуть розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках в Полтавській і Харківській областях. Обсяг видобутку природного газу за підсумками 2016 року склав 1,6 млрд куб. м, газового конденсату – 56,1 тис. т.
“Нафтогазвидобування” в 2016 році збільшила видобуток природного газу на 25% – до більш ніж 1,6 млрд куб. м. Підприємство веде видобуток природного газу і газового конденсату на Семиренківському і Мачухському родовищах у Полтавській області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас