В Ісландії побудують куполи з "вічним літом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ісландії побудують куполи з "вічним літом"

Енергетика
1231
У найближчі два роки в Рейк’явіку з’являться так звані біокуполи — зони вічного літа, що працюють на геотермальній енергії, всередині яких завжди буде +25 °С.
«Біокупол возз’єднає людей з природою, новими і захоплюючими способами, поєднуючи унікальний досвід перебування в тропічному кліматі з фермерським ринком і сільськогосподарською лабораторією», — говорить Х’єрдіс Сігурдардоттір, засновниця і гендиректор Spor i Sandinn.
Вона зазначає, що проект відкриє світові нову сторону ісландського землеробства. Крім того, такий оазис може стати популярним місцем зустрічей і відпочинку міських жителів, а також залучити туристів.
“Проект Aldin розробило дизайнерське і архітектурне агентство Spor i Sandinn. Всередині куполів за рахунок геотермальної енергії завжди буде підтримуватися субтропічний клімат, завдяки чому там можна буде вирощувати екзотичні фрукти й овочі”, – вказується в повідомленні.
Враховуючи, що середня температура повітря в Ісландії навіть влітку не перевищує +10 °С, проект дійсно може стати досить затребуваним. В даний час автори проекту погоджують його з місцевою владою. Передбачається, що оазиси відкриються для відвідування в кінці 2018 — на початку 2019 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас