Microsoft Word отримає опцію "стилістичний коректор" на основі нейромереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft Word отримає опцію "стилістичний коректор" на основі нейромереж

Технології&Авто
255
Компанія Microsoft повідомила, що в новій версії текстового редактора Microsoft Word з пакету Office 365 з’явилася панель “Коректор”, в роботі якої застосовуються технології штучного інтелекту, що дозволяє не тільки виправляти граматичні помилки, але і давати рекомендації користувачам щодо поліпшення стилістики тексту.
Панель “Коректор” працює подібно до звичної функції “Правопис”, що виправляє орфографічні та пунктуаційні помилки, а також відображає список пропозицій щодо поліпшення стилю. Наприклад, слова maybe і basically (“може бути” і “в основному”) будуть позначені як ті, що вносять непевність в тому випадку, якщо їх можна видалити без втрати сенсу. Слово really (“справді”) буде відзначено, якщо зустрінеться в складі вислову на кшталт “справді хороший” – в такому випадку краще написати просто “хороший”, і Word на це вкаже. Але якщо автор ставить запитання “Справді?”, то програма зрозуміє, що без цього слова не обійтися і не буде пропонувати правку.
Панель “Коректор” прийшла на зміну стандартній панелі перевірки орфографії і викликається так само – після натискання на F7 або з контекстного меню до підкресленого слова. Потенційні граматичні помилки Word підкреслює подвійною синьою лінією, а стилістичні недоліки – жовтим пунктиром.
Крім пропозицій щодо заміни слів, в “Коректорі” для наочності повністю наводяться проблемні речення, а також супутні правила граматики і пунктуації. Першими доступ до нової функції отримали учасники програми Office Insider, панель “Коректор” доступна в Word з Office 365, починаючи з версії 16.0.7409.1000.
“Слова, без яких можна обійтися, неясні вирази, пасивний стан, жаргонізми, – все це огріхи, якими нерідко рясніють навіть грамотно написані тексти. Підтягнути стилістику допомагає тренування під керівництвом досвідченого редактора, який вкаже на всі недоліки і попросить виправити. Віднедавна роль такого наставника може взяти на себе штучний інтелект, а точніше – звичний Microsoft Word”, – відзначили в Microsoft.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас