"Укртрансгаз" перенаправив частину транзитного газу в обхід Балаклії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгаз" перенаправив частину транзитного газу в обхід Балаклії

Енергетика
163
Державна компанія – оператор газотранспортної системи “Укртрансгаз” перенаправила частину газу, який в режимі транзиту прокачується з Росії в країни ЄС, через територію Сумської області в обхід регіону, де сталися вибухи на складах боєприпасів Міноборони поблизу міста Балаклія (Харківська область).
Про це повідомляє прес-служба компанії. “Транзитний потік перенаправили через Суджу (газовимірювальна станція на кордоні Сумської області), завантаженість напрямку збільшилася на 82 мільйони кубометрів”, – йдеться в повідомленні.
Також у прес-службі повідомили, що, враховуючи ситуацію в Балаклії, було прийнято превентивне рішення про перенаправлення через станцію “Суджа” деяких обсягів газу з трубопроводів, які проходять поблизу місця вибухів і отримують ресурс зі станцій “Писарівка” і “Валуйки” (кордон Харківської області). “Газпром” підтвердив нашу заявку на збільшення подачі газу”, – йдеться в повідомленні.
Вночі 23 березня в результаті пожежі на складі Міністерства оборони поблизу міста Балаклія (Харківська область) почали вибухати боєприпаси. За попередньою інформацією, жертв серед військовослужбовців і цивільного населення немає. СБУ кваліфікувала вибухи як диверсію. Через вибухи евакуйовано майже 20 тисяч жителів довколишніх населених пунктів.
Над місцем події в 40-кілометровій зоні закрито повітряний простір для всіх літальних апаратів. Також держкомпанія “Укргазвидобування” зупинила на 3 дні роботу Шебелинського газопереробного заводу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас