Венесуела вимагає від Росії скоротити видобуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела вимагає від Росії скоротити видобуток нафти

Енергетика
721
Венесуельська державна нафтогазова компанія Petroleos de Venezuela, Sociedad Anonima (PDVSA) направила своїм партнерам, до числа яких входить російська “Роснефть”, лист з вимогою скоротити видобуток вуглеводнів у поясі річки Оріноко.
За словами співрозмовника видання, мова йде про практично повну зупинку видобутку на проектах СП Petromiranda, де у “Роснефти” – 32%, у “Газпром нефти” – 8%, а решта перебуває у власності PDVSA.
Також обмежити видобуток венесуельська компанія має намір на проектах Petrourica, який робить з китайською CNPC, і на спільному проекті з італійською Eni Petrojunin. Джерело видання пояснює, що PDVSA пішла на такий крок, оскільки почала показувати негативну динаміку в дотриманні положень угоди ОПЕК про скорочення видобутку, якої він досяг у листопаді 2016 року.
Згідно з оцінкою Міжнародного енергетичного агентства, до лютого 2017 року компанія виконала зобов’язання щодо зменшення обсягу видобутку лише на 18%. “Роснефть” і “Газпром нефть” відмовилися від коментарів.
Також газета направила запит у посольство Росії в Венесуелі, однак на момент публікації матеріалу відповіді не було отримано. Міністерство енергетики Росії в розмові з кореспондентом видання підкреслило, що офіційна інформація з цього приводу ще не надходила.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас