ЗМІ назвали причину зриву угоди щодо продажу української "дочки" Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ назвали причину зриву угоди щодо продажу української "дочки" Сбербанку

Фондовий ринок
2415
Угода щодо продажу Сбербанком своїх активів в Україні була заблокована на рівні президента України.
За інформацією видання “Коммерсантъ”, українська сторона нібито спробувала зробити частиною угоди продаж Липецької кондитерської фабрики (ЛКФ) холдингу Roshen, що належить президенту Петру Порошенку.
“Початково було запропоновано 680 млн доларів, але після озвученої вартості ЛКФ в 250 млн доларів при реальній не більше 120-140 млн переговори втратили всякий сенс для російської сторони”, – розповів один зі співрозмовників видання.
Джерела газети повідомили, що переговори про продаж активів Сбербанку почалися в травні 2016 року і активізувалися в грудні, після того як з української сторони до них приєдналися керуючий директор інвестгрупи ICU, яка консультує Roshen щодо купівлі і продажу активів, Макар Пасенюк і бізнесмен Ігор Воронов.
Співрозмовник видання не повідомив, в чиїх саме інтересах велися переговори, але, за даними іншого джерела, бенефіціаром є президент групи DCH і колишній співвласник “Укрсиббанку” Олександр Ярославський.
Відповідно до джерел газети, в кінці січня Пасенюк запропонував зробити частиною угоди “понятійну угоду, яка також включала б продаж липецької фабрики Roshen”, але угода щодо продажу українського Сбербанку була заблокована на “президентському рівні”, оскільки сторони не змогли домовитися про ціну Липецької фабрики.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас