NTT навчила фітнес-браслети розпізнавати прийом їжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NTT навчила фітнес-браслети розпізнавати прийом їжі

Світ
285
Як повідомляє японське видання Nikkei Business Publications, у лютому японська компанія Nippon Telegraph and Telephone Corp (NTT) на домашньому заході NTT R&D Forum 2017 представила технологію, яка без складних маніпуляцій автоматично стежить за дієтою людини.
Сьогодні для оцінки калорійності їжі використовуються або записи вручну (як варіант — вилучення інформації з баз даних), або завантажуються фотографії страви для аналізу калорійності в хмарних сервісах, або використовуються смарт-пристрої (ваги, тарілки та інше).
У всіх відомих випадках потрібні певні дії користувача, що трохи незручно. Запропонована компанією NTT технологія визначення страв вільна від цих недоліків і працює у фоновому (автоматичному) режимі.
Технологія «Dietary Content Recognition Technology» (російською: технологія розпізнавання вмісту раціону) спирається на звичайні датчики фітнес-браслетів, такі як акселерометри, гіроскопи тощо. Справа в тому, що браслет на руці користувача вчиняє досить повторювані рухи в повітрі в залежності від виду прийнятої їжі. Так, запропонований NTT алгоритм розпізнавання жестів однозначно визначає, що людина їсть: хліб, суші, локшину, стейк, чи використала соус. Дані про прийом їжі автоматично вносяться в базу даних і дають можливість вести облік прийому їжі (калорій) без участі людини.
Розробники зазначають, що для комерційного використання технології даних поки недостатньо. Чекають нові дослідження, які повинні підвищити точність розпізнавання продуктів. Водночас можна не сумніватися, що технологія автоматичного розпізнавання прийнятої їжі буде широко затребувана. Важливіше для здоров’я людини нічого немає. На шляху до здорового способу життя є багато перешкод і, мабуть, головна з них — це лінь. Система автоматичного розпізнавання раціону зможе пробити пролом в цьому бар’єрі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас