У США винайшли космічний трамвай (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США винайшли космічний трамвай (ВІДЕО)

Світ
1839
Інженер Джеймс Пауелл із США, який є одним з винахідників технології магнітної левітації, розробив спеціальну електромагнітну гармату для запуску апаратів у космос без використання звичних ракет, — передає портал «Популярна механіка».
«Система SpaceTram, яку заповзятливий винахідник вже запатентував, використовує технології вакуумного транспорту Hyperloop і потягів на магнітній левітації. Космодром являтиме собою велику вакуумну трубу, спрямовану вгору. Оскільки тертя в ній відсутнє, поміщений всередину об’єкт буде здатний розігнатися до швидкості, близької до другої космічної», — йдеться в матеріалі.
Як підкреслюється у публікації, таким чином «космічний трамвай» подолає гравітацію планети, або, при необхідності, залишиться на орбіті. При цьому нова система безракетного запуску першого покоління буде здатна працювати з апаратами вагою до 100 кілограмів, а друге покоління буде оперувати базовими капсулами з пасажирами на борту.
Планується, що з допомогою SpaceTram космічні апарати зможуть запускати навіть ті країни, які не могли собі цього дозволити через величезну вартість ракет.
Скільки коштів знадобиться на втілення ідеї в життя і де її автор збирається шукати інвестиції, на даний момент не повідомляється.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас