Intel збирається заново винайти комп'ютерну пам'ять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel збирається заново винайти комп'ютерну пам'ять

Технології&Авто
1414
Нова технологія Intel, пам’ять 3D PointX, може вивести компанію в лідери нею ж створеного ринку. Ось чому, вважає Wired, компанія не бажає розкривати секрети 3D XPoint, щоб ніхто не зміг скопіювати її.
Днями Intel випустила новий вид пам’яті, який, як вважає компанія, змінить принцип створення комп’ютерів. Але так і не розповіла світові, що ж знаходиться усередині. Розробка Intel називається 3D XPoint, і її новизна полягає в тому, що вона здатна виконувати більше однієї функції.
Зазвичай комп’ютери зберігають дані двома способами. Більшу частину вони записують на жорстких дисках, які містять великий обсяг інформації протягом тривалого часу, і це обходиться досить дешево. Але для даних, які потрібні прямо зараз, потрібна окрема система пам’яті DRAM, набагато швидша, але дорожча і не така містка. 3D PointX здатна замінити обидва ці різновиди, принаймні, якщо вірити Intel.
Однак нова технологія — це ще і спосіб отримання конкурентної переваги. До цієї розробки варто придивитися уважніше, тому що вона насправді здатна змінити спосіб створення комп’ютерів, особливо у великих інтернет-компаніях на кшталт Google, Facebook і Amazon, яким потрібно безліч машин і які, як ніхто інший, можуть отримати вигоду від нової технології Intel. Однак, є тут і заковика — оскільки ці компанії діють настільки масштабно, вони не хочуть вручати свою долю в руки єдиного постачальника заліза. Вони хочуть мати можливість вибору. А Intel чинить цьому опір.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас