Туристи зможуть орендувати роботів-гідів у Японії (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристи зможуть орендувати роботів-гідів у Японії (відео)

Технології&Авто
201
Компанія Sharp хоче здавати в оренду гостям Японії роботів-гідів, пише Nikkei. Компанія говорить про маленького людиноподібного робота-смартфона Robohon. Він може танцювати і підтримувати бесіду зі своїм орендарем.
Для цього Sharp домовилася про співпрацю з японським залізничним оператором Keikuy. Компанія почне здавати роботів в оренду туристам, які прилітають у аеропорт Ханеда, з 25 квітня. Ціна за денну оренду складе $13. Для функціонування Robohon потрібен окремий Wi-Fi роутер, який також можна взяти в оренду.
Компанії планують почати бізнес з парком в 20 роботів. Вони прогнозують, що за перший рік їх орендують не менше 800 разів. Роботи вміють говорити англійською і китайською мовами. В них вбудована камера і вони зможуть фотографувати своїх хазяїв, надсилаючи їм фотографії. У роботів закладена база даних про пам’ятки Японії. Про кожну з них робогід здатний розповісти.
Робот може повідомляти про цікаві місця окремо, а може скласти цілу екскурсійну програму і провести людину за побудованом маршрутом. У цій орендній програмі бере участь чотири компанії. Sharp поставляє роботів-смартфонів, Keikuy здає їх в оренду, токійська компанія Vision здає в оренду Wi-Fi роутери для роботів, а софтом займається Fubright Communications, яка відома роботою над роботом Pepper.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас