Nokia збільшила ефективність підводного кабелю Facebook в 2,5 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia збільшила ефективність підводного кабелю Facebook в 2,5 рази

Технології&Авто
788
Nokia Bell Labs провела тестування технології збільшення пропускної здатності оптоволокна на підводному кабелі Facebook, який з’єднує Нью-Йорк та Ірландію. В результаті ефективність кабелю збільшилася в 2,5 рази.
Дослідники з Nokia Bell Labs за допомогою технології PCS домоглися збільшення пропускної здатності наявного оптоволокна. В процесі тестування технології на підводному кабелі Facebook довжиною 5500 км, що проходить через Атлантичний океан, компанії вдалося збільшити швидкість передачі даних до 250 Гбіт/с.
Технологія PCS (Probabilistic Constellation Shaping) модифікує ймовірність, з якою використовуються сигнальні точки на обох кінцях кабелю. Зазвичай всі сигнальні точки використовують однакову частоту, однак PSC задіює точки з високою амплітудою рідше, ніж точки з меншою, і в результаті сигнал стає стійкішим до перешкод. Це дозволяє збільшити швидкість передачі даних.
Раніше за допомогою тієї ж технології інженери Nokia Bell Labs спільно з дослідниками з Deutsche Telekom T-Labs і Мюнхенського технічного університету добилися швидкості передачі даних по оптоволоконному кабелю в 1 Тбіт/с. Це приблизно в 1000 разів швидше, ніж у Google Fiber.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас