Стартап Boom отримав ще $33 млн на створення нового «Конкорда» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Boom отримав ще $33 млн на створення нового «Конкорда»

Технології&Авто
924
Стартап Boom Supersonic отримав $33 млн в інвестиційному раунді «А». Цих грошей вистачить, щоб створити випробувальний зразок надзвукового пасажирського літака ХВ-1 масштабом 1:3, кажуть у компанії. «Фінансування вистачить на наш перший літак і всі льотні випробування. Тепер у нас є все необхідне — технології, постачальники і капітал, щоб створити історію і встановити кілька рекордів швидкості», — заявив засновник і генеральний директор Boom Supersonic Блейк Шолл.
За його словами, всі інженерні роботи завершені, а перші компоненти крила співробітники компанії побачать вже на цьому тижні. Після проведення випробувань на міцність до перших випробувань у повітрі залишиться близько року.
Шолл зазначив, що отримані кошти в основному підуть на те, щоб виплачувати зарплату команді і наймати нових співробітників. «Вартість складання самого літака становить близько $13 мільйонів. Однак набагато більше коштів потрібно на утримання команди інженерів, на розробку, тож $33 мільйони підуть на фінансування команди, яка цього року збільшиться вдвічі», — сказав гендиректор Boom Supersonic.
Випробування прототипу мають показати, що концепція є робочою, і надати можливість для конструювання літака в натуральну величину. У листопаді минулого року компанія вже показала, як виглядатиме 45-місний надзвуковий лайнер, а на початку цього року завершила випробування зменшеної моделі в аеродинамічній трубі.
Планується, що фінальна версія надзвукового авіалайнера буде здатна здійснити політ з Нью-Йорка в Лондон всього за 3 години і 15 хвилин, тобто в два з гаком рази швидше, ніж на звичайному літаку. Політ в один кінець в будь-якому напрямку буде коштувати $2,5 тисячі, пише TechCrunch. Нагадаємо, що франко-британський надзвуковий «Конкорд» почав регулярні польоти в середині 1970-х, долав відстань між Лондоном і Нью-Йорком практично за той же час — 3 години 20 хвилин. Однак вартість квитка в обидва кінці становила $10 500, тобто Boom обіцяє зробити надзвукові перельоти вдвічі дешевшими.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас