У Google пообіцяли підтягнути безпеку Android до рівня iOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google пообіцяли підтягнути безпеку Android до рівня iOS

Фондовий ринок
679
Глави відділу безпеки в Android заявили, що оновлення, які усувають вразливості пристроїв, будуть доступні не через кілька місяців після виходу, а через кілька днів.
Оновлення безпеки для пристроїв під управлінням iOS виходять оперативно і доступні відразу на всіх сумісних моделях. Чого не можна сказати про смартфони і планшети на Android. Але в Google планують вирішити проблему з оновленнями фірмової програмної платформи. Компанія пообіцяла скоротити час, через який апдейти стануть доступні користувачам, з двох місяців до декількох днів, повідомляє macdigger.
Майже половина користувачів Android не отримує оновлення безпеки вчасно, і пошуковий гігант пообіцяв вирішити цю проблему. Справа в тому, що «гуглофони» випускають сотні різних компаній і досить складно зробити так, щоб кожен користувач міг вчасно оновлювати ОС.
Як заявили Адріан Людвіг і Мелінда Міллер, які очолюють відділення з безпеки в Android, за підсумками 2016 року, близько половини користувачів не змогли отримати необхідні оновлення вчасно. «У нас попереду ще багато роботи», — сказали вони.
Смартфони, які виробляє Google, Pixel і Nexus, оновлюються автоматично. При цьому сотні інших виробників, які використовують Android, випускають їх через через тижні і навіть місяці після релізу заплатки. При цьому інформація про вразливості вже може з’явитися у відкритому доступі.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас