Школяр знайшов помилку в даних NASA, які отримують з МКС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Школяр знайшов помилку в даних NASA, які отримують з МКС

Світ
1503
Сімнадцятирічний Майклз, який бере участь у спеціальній освітній програмі, виявив нефизичні результати роботи датчиків радіації МКС.
Учень школи в Шеффілді Майлз Соломен брав участь в освітній програмі TimPix. Цей проект дає британським школярам можливість працювати з даними, отриманими на МКС. “Нам надсилають безліч таблиць із даними, і, насправді, розбиратися з ними набагато цікавіше, ніж здається“, – розповів Майлз.
Перевіряючи таблицю з показниками датчиків радіації, Майлз виявив в одній з комірок значення “-1“. Школяреві відразу спало на думку, що тут помилка, тому він і його вчитель фізики повідомили про це в НАСА.
З’ясувалося, що алгоритм реєстрував таким чином відсутність зафіксованої датчиком радіації, причому навіть фахівці НАСА довгий час не приділяли уваги цій помилці, пише Бі-бі-сі. У НАСА визнали, що помічали такі звіти раніше, але вважали, що таке відбувається один-два рази на рік, у той час як Майлз зауважив, що хибні дані реєструються кілька разів на день.
Агентство подякувало школяру за допомогу. “Правда, мої друзі вважають мене ботаніком“, – поскаржився Майлз, сказавши, що хотів би в майбутньому працювати з НАСА.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас