НБУ просить правоохоронців звернути увагу на блокування відділень банків з роскапіталом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ просить правоохоронців звернути увагу на блокування відділень банків з роскапіталом

Фондовий ринок
593
Національний банк просить правоохоронців звернути увагу на блокування відділень банків з російським державним капіталом.
Про це в ході брифінгу повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
НБУ звертає увагу правоохоронців на необхідність захистити понад 1,7 млн ​​українців-вкладників, які не мають доступу до своїх коштів”, – сказала вона.
Рожкова додала, що прояви вандалізму щодо цих банків дискредитують в очах клієнтів довіру до банківської системи і згубно впливають на імідж України.
Вона закликала правоохоронців забезпечити відповідний рівень безпеки для збереження фінансової стабільності в системі.
Як повідомлялося, 16 березня Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти п’яти банків з російським державним капіталом.
Санкції (запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банком осіб) введені на рік проти Сбербанку, VS Банку, Промінвестбанку, ВТБ Банку і БМ Банку.
Міністерству закордонних справ доручено проінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про введення санкцій, а також поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів до відповідних юридичних осіб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас